Magyarország
Kapcsolat
Veolia Water Technologies Magyarország Zrt.

Veolia Water Solutions & Technologies Magyarország Zrt.

2040 Budaörs, Szabadság út 301.
Levelezési cím: 1518 Bp., Pf.: 54.

Email: vws.mailbox@veolia.com

Telefon:+36 23 513 960
Fax:+36 23 513 961

Történet

A Veolia Water Solutions & Technologies Magyarország Zrt. az ipari és komunális víz- és szennyvíztechnológiák területén elért bevétel és technológiai portfólió területén világelső Veolia Water Solutions & Technologies magyarországi leányvállalata.

Veolia - 150 éves tradíció

A Veolia eredetileg Compagnie Générale des Eaux (CGE) néven hozta létre a francia birodalmi kormány 1853-ban városai vízellátására valamint mezőgazdasági öntözőrendszerek kialakítására és működtetésére. A társaság csakhamar Franciaország legnagyobb városainak ivóvíz ellátását irányította Lyontól Párizsig, az 1800-as évek végére pedig már több európai nagyvárosban - mint Porto és Velence - nyert el hasonló koncessziós megbízásokat.

A cég az 1900-as évek elejére a Nyugat-Európa legnagyobb vízszolgáltatójává vált. Párizsi központjában ma is működő, ultramodern víz- és szennyvíz-technológiai kutató-fejlesztő bázist hozott létre, ahonnan számtalan az ivóvíz- és szennyvíz-kezelésben használatos úttörő megoldás származik. A vállalat a gyors növekedéssel párhuzamosan közúti teher- és utasszállítással, logisztikával, energetikai és egyéb környezetvédelmi szolgáltatásokkal és fejlesztéssel bővítette portfólióját.

A XX. század közepétől a CGE több konszolidáción ment keresztül, amelynek során felvásárlásokkal és cégek egyesítésével egy sok lábon álló, erős hátterű cégcsoport jött létre.

1998-ban a vállalatcsoport felvette a Vivendi nevet, míg a Compagnie Générale des Eaux nevet a franciaországi vízszolgáltató részleg tartotta meg. Az 1999-ben megalakított Vivendi Environment feladata volt a cégcsoport környezetvédelmi tevékenységeinek egységbe kovácsolása amely során a ma ismert Veolia Environment cégcsoport alapegységei formát öltöttek: Veolia Water, Veolia Energy, Veolia Environmental Services (Onyx), Veolia Transport (Connex).

A cég bekerült a párizsi majd a new york-i tőzsdére, 2002-ben pedig felvette a Veolia nevet, amelynek ma egységes arculatát köszönheti.

Veolia Water Solutions & Technologies Magyarország Zrt.

A Veolia Water technológiai ága, a Veolia Water Solutions & Technologies (VWS) 2007 végén jelent meg Magyarországon, amikor az Organica-VWS megalapításával a közel húsz éves múltra visszatekintő Organica magyarországi szennyvíztisztító tervezési, építési és üzemeltetési tevékenységének továbbfejlesztését tűzte ki célul.

Az Organica-VWS Zrt-ben 2009-től 100 %-os tulajdonrésze van a VWS-nak.

2010 január elsején az Organica-VWS Zrt. neve Veolia Water Solutions & Technologies Magyarország Zrt-re változott.