Magyarország
Kapcsolat
Veolia Water Technologies Magyarország Zrt.

Veolia Water Solutions & Technologies Magyarország Zrt.

2040 Budaörs, Szabadság út 301.
Levelezési cím: 1518 Bp., Pf.: 54.

Email: vws.mailbox@veolia.com

Telefon:+36 23 513 960
Fax:+36 23 513 961

Aerob szennyvízkezelési eljárás

A merített levegőztetett szűrési (Submerged Aerated Filter, SAF) technológiát két évtizede folyamatosan fejlesztő Veolia 30 LEÉ feletti kibocsátású lakossági és ipari szennyvizek kezelésére tervezte.

BioSAF Package Plant

A BioSAFTMnagy hatékonyságú, semleges felhajtóerejű műanyagelemeket alkalmazó feláramlású bioreaktor, mely BOI5 eltávolításra és a szennyvíz nitrifikációjára egyaránt ideális.

A BioSAFTM rendszer tartalmaz egy üvegszállal erősített műanyagból, galvanizált szénacélból, lágyvasból, rozsdamentes acélból, vagy betonból készült, belső osztófalazattal ellátott tartályt, belső levegő- és vízkiosztó rendszert, belső tartószerkezetet és természetesen a műanyag töltetet.

A töltet nagy felületetén könnyen alakul ki a baktériumfilm. A reaktorban biztosított a töltetek egyenletes elkeveredése, amely révén csillapítható a befolyó koncentrációban esetlegesen előforduló fluktuáció. A töltet nagy pórustérfogata feleslegessé teszi a visszamosatást, így csökkentve a költségeket és biztosítva a biológiai folyamatok zavartalanságát.

A töltet nagy porozitása miatt a BioSAFTM reatorokra hosszú tartózkodási idő jellemző, mely a BOI eltávolítási és nitrifikációs folyamatoknak egyaránt kedvez.

A semleges felhajtóerejű töltet révén egyszerűsödik a reaktor felépítése a legnagyobb biológiailag aktív térfogat elérése mellett.